,

Hvad er Google Ads? Og hvordan annoncerer man på Google?

I dagens smartphonesamfund er det høje krav, der stilles til digital markedsføring, hvad enten du er afsender eller modtager. Som marketingmand, dvs. afsender, er du ikke kun oppe mod dine konkurrenter, men også mod kundens egen oplevelse. Dine kunder tager i dag for givet, at produkterne bliver leveret hurtigt, at oplysningerne er korrekte, og at telefonnumrene er nemme at finde på internettet. Når dine kunder søger, får de relevante resultater – og relevant markedsføring. Det er her, Google Ads kommer ind i billedet.

Hvorfor bruger folk Google?

Hunden har måttet vige pladsen som menneskets bedste ven. I dag er mobilen vores nye bedste ven. En smartphone fungerer i dag som både shoppingassistent, terapeut og læge til eksperthjælp, wingman og guide. Google fungerer på samme måde. Verdens største søgemaskine bruges nemlig af dine kunder, når de vil se noget, vil vide noget, vil et sted hen, vil lave noget eller købe noget.

Men hvad er egentlig Google Ads?

Før i tiden var det med traditionel annoncering dig, der som marketingmand skulle lede efter kunderne. I dag, med annoncering på søgemaskiner som Google, er det i stedet kunderne, der leder efter dig.

Hvis du søger på Google efter “facaderens aarhus”, vil Google på den første side vise dig et lille dusin organiske søgeresultater. Det vil sige hit, der ikke er annoncer. Søgeresultaterne er rangeret efter et delvist hemmeligt, avanceret rankingsystem, som er baseret på SEO (søgemaskineoptimering). Jo mere relevant, gennemarbejdet og populær din hjemmeside/dit websted/din blogtekst er, jo bedre et organisk resultat får du. Men selvom du arbejder fokuseret på at opnå bedre organiske resultater, er det langt fra sikkert, at du når frem på den eftertragtede første side i søgeresultatet. Konkurrencen er nemlig dræbende.

Men der er en genvej til toppen af Google, og den hedder Google Ads. Google Ads, som tidligere hed Google AdWords, er de annoncemarkerede søgeresultater du ser, når du foretager en Google-søgning (se billede herunder). De er placeret både øverst og nederst på siden.

Hvorfor Google Ads?

Uanset om du vil skabe mere trafik til dit websted, øge dit salg, øge antallet af kundesamtaler eller lokke gamle kunder tilbage, kan Google Ads hjælpe dig. Google har selv defineret fordelene ved Google Ads på følgende måde:

  1. RÆKKEVIDDE – Google er verdens største søgemaskine, så du har med andre ord mulighed for at nå en masse kunder med Google Ads-platformen.
  2. RELEVANS – du kan nå relevante målgrupper på relevante tidspunkter. Sæt dine egne begrænsninger for, hvornår du vil vise annoncen og for hvem. Med Google Ads kan du f.eks. vælge, om du vil målrette dig mod en bestemt by, dit lokalområde eller en bestemt aldersgruppe. Måske arbejder du med virksomheder og ønsker at målrette annoncerne mod specifikke brancher?
  3. ROI (return on investment) – ingen besøg, ingen gebyrer! Du betaler kun, når nogen klikker på din annonce.

Vil du vide mere om fordelene ved Google? Se filmen nedenfor, hvor Nina Frost fra Eniro og Lisa Wedsberg fra Google diskuterer vigtigheden af at være synlig på nettet, trends inden for digital markedsføring og konkrete eksempler på, hvordan du får succes med din markedsføring online (længde: 34 min.).

Vil du vide endnu mere om fordelene ved Google? Vi har samlet flere tekster her.
Vi kan også tilbyde flere spændende Google Ads-pakker. Læs mere om Eniro og Google Ads her.